3 Οκτωβρίου 2023

Κίνηση από καρδιάς από την Ελληνική Καρδιολογική ΕταιρείαΤα Βριλήσσια αποτέλεσαν τον επόμενο «σταθμό» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα σε συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Δήμου Βριλησσίων με πολύπλευρες δράσεις.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:
Α) Καρδιολογικές εξετάσεις σε παιδιά ανασφάλιστων,
Β) Δημοτικοί Υπάλληλοι και πολίτες των Βριλησσίων, της Πεντέλης και άλλων δήμων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πιστοποιημένα σεμινάρια της ΕΚΕ στην Καρδιο-αναπνευστική Αναζωογόνηση και να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες πραγματικού περιστατικού με χρήση προπλασμάτων (κούκλες) και απινιδιστών.
Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας μέρας, παρουσία του Δημάρχου Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, φορέων και συλλόγων της πόλης, επιστήμονες ενημέρωσαν τους πολίτες για θέματα πρόληψης υγείας. Για την υπνική άπνοια μίλησε ο Συντονιστής Διευθυντής της Εντατικής Μονάδας στο Τζάνειο κ. Πρεκατές και για το Μεταβολικό Σύνδρομο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΕ και Διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Χαντανής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας μίλησε για την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, και για το πώς μπορεί κάποιος να το προλάβει ή να το αντιμετωπίσει.
Μετά το τέλος των ομιλιών δόθηκαν κεράσματα από το Σύλλογο Ηπειρωτών Βριλησσίων, που είχε αποφασιστική συμμετοχή στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της απογευματινής ενημέρωσης κοινού.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Φούσας με αφορμή την επιτυχημένη ενημερωτική ημερίδα στα Βριλήσσια τόνισε: «Η ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευαισθησίας και ενημέρωσης των πολιτών για κρίσιμα θέματα υγείας αποτελεί προτεραιότητα της ΕΚΕ και πραγματοποιείται συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα. Ως επιστημονική εταιρεία θεωρούμε χρέος προς το συμπολίτη να τον ενημερώνουμε και να προλαμβάνουμε τις ασθένειες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννη για τη συνεργασία που είχαμε. Να ευχαριστήσω από καρδιάς την τοπική κοινωνία των Βριλησσίων για την αποδοχή και τη συμμετοχή στις δράσεις μας, με πρώτο το Σύλλογο Ηπειρωτών Βριλησσίων για την αμέριστη συμπαράστασή του και τη στήριξη των προσπαθειών μας».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας