24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για τους ανασφάλιστους εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλιαΣχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Α. Ξανθού για «ανακριβείς καταγγελίες », για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Δημόσια νοσοκομεία, ο ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί δίπλα στο πλευρό των ανασφάλιστων με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου ζουν το δράμα των συμπολιτών μας και διαπιστώνουν καθημερινά τις δυσκολίες πρόσβασης που έχουν αυτοί οι ασθενείς στη περίθαλψη.
Εξάλλου ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στη σχετική ανακοίνωσή του, παραδέχεται ότι δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και ότι η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων επαφίεται στην.. καλή θέληση των διοικήσεων των νοσοκομείων!
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, καθώς οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες των νοσοκομείων.
Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί να γίνει ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, η ζωή και η υγεία της πιο ευαίσθητης ομάδας των πολιτών.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κονδύλια που θα κάνουν εφικτή την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας