24 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Δημόσια νοσοκομεία κλείνουν τις πόρτες στους ανασφάλιστους• Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην όποια τονίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά και ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών
Κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών.
Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων ,όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους -όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο-.
Υπάρχουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους- π.χ. καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία -ωστόσο τα Δημόσια νοσοκομεία δεν τους δέχονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ασθενή. (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Γεννηματάς)
Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό, της ευαίσθητης αυτής ομάδων των ασθενών.
Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας