24 Σεπτεμβρίου 2023

Για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΚΕΠ Υγείας στο Κ.Α.Π.Η ΑμαρουσίουΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η του Δήμου Αμαρουσίου, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΚΕΠ Υγείας και την πρόληψη σημαντικών παθήσεων, με τη συνδιοργάνωση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, του Δήμου Αμαρουσίου και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αμαρουσίου.

photo3

Πλήθος δημοτών παρακολούθησαν την ημερίδα, την οποία προλόγισε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα.

Η κ. Λέκκα ευχαρίστησε τα μέλη του ΚΑΠΗ και τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους, για τη μεγάλη προέλευση τους και τόνισε την σπουδαιότητα της πρόληψης, ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία.

Στη συνέχεια μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αγκαλιάζει πάντα με σεβασμό και αγάπη την τρίτη ηλικία, και απευθυνόμενος σε όλους τους δημότες τόνισε «τη σπουδαιότητα των ΚΕΠ Υγείας, που είναι μια καινοτόμος δράση, για όλη την Ελλάδα και που αφορά καθαρά στην πρόληψη, η οποία ξεκίνησε από την πόλη μας, από το Μαρούσι».

photo4

Στη συνέχεια ο γιατρός Γεώργιος Κορμάς, Ακτινολόγος & Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και στην προαγωγή της Υγείας. Επίσης, μίλησε για τις στοχεύσεις των ΚΕΠ Υγείας, οι οποίες στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

Πρώτον, την ενημέρωση και η προαγωγή της Υγείας για όλους τους πολίτες.

Δεύτερον, την εξειδικευμένη ενημέρωση για συγκεκριμένες ασθένειες που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας της χώρας.

Τέλος, μίλησε για τα πρωτόκολλα των διαδικασιών προληπτικής ιατρικής προς τους πολίτες και για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων. Καθώς, επίσης, και για τη δυνατότητα που έχει ο δημότης σε λίγο χρονικό διάστημα να ενημερώνεται μέσω ειδικού λογισμικού από τα ΚΕΠ Υγείας, για τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις:

1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ
2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
3. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
6. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
7. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δρ. Χρήστος Π. Βυσσαρίου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τον καρκίνο του δέρματος, το μελάνωμα, τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και τη θεραπεία του.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές, όπου επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία της σωστής επικοινωνίας ασθενούς και ιατρού αλλά και η υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών πρόληψης όπως η αποφυγή του καπνίσματος, η υγιεινή διατροφή, η τακτική ήπια άσκηση.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με δωρεάν δερματολογική εξέταση από τους ιατρούς – δερματολόγους του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», σε όσους δημότες το επιθυμούσαν.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας