8 Ιουνίου 2023

Πρώτη φορά στην ιδιωτική υγεία ιδρύεται κέντρο αναφοράς και παρακολούθησης παρεντερικής και εντερικής διατροφής κατ οίκον

Το ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ Παίδων πρωτοπορούν με τη δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς Υποστήριξης και Παρακολούθησης Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών προς αυτήν τη δύσκολη και τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, που περιλαμβάνει παρακολούθηση, εκπαίδευση και διαχείριση της διατροφικής υποστήριξης των κατ’ οίκον ασθενών, σύμφωνα με τα διεθνή αυστηρά πρωτόκολλα.
Το Κέντρο τελεί υπό τη διεύθυνση του κου Παναγιώτη Λαγού, Καθηγητή Παιδιατρικής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΙΑΣΩ Παίδων και συνεργάζεται με ειδική, εξειδικευμένη ομάδα ιατρών που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννα Παναγιώτου-Αγγελακοπούλου, Παιδογαστρεντερολόγος ΙΑΣΩ Παίδων, Παναγιώτα Καφρίτσα, Παιδογαστρεντερολόγος ΙΑΣΩ Παίδων, Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Κώστα Σιαφάκα, Παιδογαστρεντερολόγος ΙΑΣΩ Παίδων και την κλινική φαρμακοποιό κ. Μαρία Σκουρολιάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Επιστημονική Σύμβουλος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ.
Τα προγράμματα παρεντερικής και εντερικής υποστήριξης στο σπίτι προϋποθέτουν τη συνεργασία ιατρού και φαρμακοποιού με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, βιοχημικό, διαιτολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Κάθε ασθενής που συμμετέχει σε πρόγραμμα υποστήριξης της θρέψης θα πρέπει να παρακολουθείται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τέλος, η κατ’ οίκον παρεντερική και εντερική διατροφή απαιτεί εκπαίδευση των συγγενών ή του προσωπικού φροντίδας του ασθενή, αλλά και του ίδιου του ασθενή που πρέπει να είναι ενεργός σε αυτή τη διαδικασία, προς αποφυγή επιπλοκών.
Το Κέντρο λειτουργεί κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα από τις 12:00 έως τις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας του ΙΑΣΩ, τηλ. 210 6184095.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας