30 Σεπτεμβρίου 2023

Το Ναύπλιο ενημερώνεται για το διαβήτηΑν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700.000 άτομα τα οποία έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και άλλα 300.000, που εκτιμάται ότι είναι διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν, η ασθένεια του διαβήτη αφορά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας.
Η συνεχώς αυξανόμενη τάση της νόσου στη χώρα μας υποδεικνύουν και αποδεικνύουν περισσότερο στις μέρες μας, την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., οργανώνει και παρουσιάζει την Ενημερωτική Καμπάνια «ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδος.
Σκοπός της καμπάνιας είναι, ακριβώς, να «διαδοθούν» μηνύματα πρόληψης, κατανόησης και αντιμετώπισης της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Αναφέρουμε και ευχαριστούμε θερμά το Χρυσό Χορηγό της εκστρατείας «Διάδωσέ το» Johnson & Johnson καθώς και την εταιρία Cana Laboratories για την ευγενική υποστήριξη.

Η αρχή της καμπάνιας γίνεται στην πόλη του Ναυπλίου, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015.

Συγκεκριμένα:
• Από το πρωί, σε τρία (3) κεντρικά σημεία της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Φιλελλήνων και στο Λιμάνι , πάνω σε καμβάδες έτοιμους, θα χρωματίσουμετην πόλη δίνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και πρόληψης.
• Στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στην αίθουσα του Βουλευτικού, από διακεκριμένους επιστήμονες της πόλης του Ναυπλίου.
• Στις 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δωρεάν συναυλία, στην πλατεία Φιλελλήνων με τους Boys & Noise.

Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας