29 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση πολιτών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσειςΕνημέρωση Κοινού για την Πρόληψη από τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις, στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Ημερίδας που διοργανώνουν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Βριλησσίων, πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 19:30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, οδός Κισσάβου 11.
Η Ενημέρωση των Πολιτών, Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Βριλησσίων και των δήμων Χαλανδρίου, Πεντέλης και Αμαρουσίου θα γίνει από μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με συντονιστή τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα.

Το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου είναι η κυριότερη αιτία θανάτου. Αποτελεί μάστιγα για τον δυτικό κόσμο, ενώ παρατηρείται αύξηση των εμφραγμάτων στις νεότερες ηλικίες και στις γυναίκες.
Το έμφραγμα οφείλεται κυρίως στους αυξημένους παράγοντες κινδύνου που είναι το κάπνισμα, η χοληστερίνη, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, το άγχος και η κληρονομικότητα. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχει ένα άτομο τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος διατρέχει.
Η Ενημερωτική Ημερίδα αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων της ΕΚΕ σε όλη τη χώρα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και την πρόληψη υγείας του ελληνικού πληθυσμού ευρύτερα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας