29 Σεπτεμβρίου 2023

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξειςΑντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα το 2012. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έχουν αναδρομική ισχύ, αλλά ισχύουν από την ημέρα της δημοσίευσής τους. Συνταγματικές και συμβατές με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κρίθηκαν οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν κατά τα έτη 2010-2011.

Επιστροφή ποσών από περικοπές συντάξεων κατά το έτος 2012, θα υπάρξει μονάχα σε μία συνταξιούχο που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε όσους συνταξιούχους έχουν προσφύγει μέχρι σήμερα στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας για τις περικοπές του 2012.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, ενώ το κράτος πρέπει να συνδράμει τα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας