22 Μαρτίου 2023

O Γιάννης Θεωνάς νέος διοικητής του ΙΚΑ διαδέχεται τον πολύ πετυχημένο Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Τα κάρβουνα από το μαγκάλι όπως λέει ο λαός θ αναγκαστεί να βγάλει ο νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Γιάννης Θεωνάς που διαδέχεται τον χαλκέντερο Ροβέρτο Σπυρόπουλο που κράτησε τον οργανισμό μέσα σε χιλιάδες κλειδωνισμούς όρθιο. Το έργο του τραγικά δύσκολο κυρίως γιατί η μαύρη εργασία είναι ο κανόνας και οι εισφορές λόγω αυτής αλλά και της ανεργίας έχουν μειωθεί αισθητά ενώ από την άλλη οι συνταξιούχοι αυξάνονται και οι συντάξεις τους δυστυχώς δεν είναι δεδομένες κάθε μήνα.

Η παραίτηση  του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, υπεβλήθη στις 2 Ιουνίου και την έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Ο κύριος Σπυρόπουλος επικαλέστηκε σχετικά με την παραίτηση του προσωπικούς λόγους, ενώ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του μήνα όπως του ζήτησε ο κ.Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αφού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα διοικητή για την άψογη συνεργασία τους ζήτησε από τον κ.Σπυρόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο κύριος Στρατούλης πρότεινε για νέο διοικητή το Γιαννη Θεωνά ο οποίος είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ως στέλεχος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ως γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ.

Με τα νέα δεδομένα η διοικήση του ΙΚΑ διαμορφώνεται με τον Γιάννη Θεωνά στη θέση του διοικητή, και τους Γιάννη Δούκα, Διονύση Καλαματιανό και Βασιλική Τριανταφυλλίδη στις θέσεις των υποδιοικητών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας