29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης αντίθετος στην διάθεση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετΟ Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), δεδομένης της επικαιρότητας και της διάστασης την οποία έχει λάβει το θέμα, επιθυμεί να γνωστοποιήσει τη θέση των εταιρειών – μελών του αναφορικά με τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ).
Πάγια θέση του ΕΦΕΧ αποτελεί ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι φαρμακευτικά σκευάσματα και, ως εκ τούτου, πρέπει να χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού από νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και μόνο. Το φαρμακείο, εκ του ρόλου του και της ευρύτατης γεωγραφικής διασποράς, αποτελεί το κατάλληλο σημείο παραλαβής και διάθεσης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ προς το κοινό. Ο δε φαρμακοποιός βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι ο μόνος κατάλληλος σύμβουλος για την ορθή και ασφαλή χρήση των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων.
Σχετικά με τον ΕΦΕΧ
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) αριθμεί 20 μέλη που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στην έρευνα, παρασκευή και διανομή ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., διαιτητικών, συμπληρωμάτων διατροφής, ομοιοπαθητικών και ιατρικών συσκευών.
Ο ΕΦΕΧ στοχεύει στην ανάπτυξη της αυτοφροντίδας στη χώρα ως βασικού μοχλού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε αυτήν. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ενεργά την ολοκληρωμένη ενημέρωση και τη συνεχή διεύρυνση της γνώσης των πολιτών για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η αυτοφροντίδα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας