9 Ιουνίου 2023

«Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει» το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα στο Πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Merck Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε σήμερα τη δράση: «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει», στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Οι εθελοντές της Merck, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με καλή διάθεση, πραγματοποίησαν καθαρισμό του δάσους στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού πνεύμονα πρασίνου, που αποτελεί παράλληλα και έναν προστατευόμενο τόπο, με πολλά είδη πτηνών, ψαριών, αμφιβίων και ερπετών. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, μέλη του οποίου συμμετείχαν στον καθαρισμό και παρείχαν στους εργαζόμενους της Merck τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο και να παρατηρήσουν με ειδικό εξοπλισμό την ορνιθοπανίδα του. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, όχημα του Δήμου Μαραθώνα παρέλαβε τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν.

Η δράση «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει» εξελίχθηκε σε μια γιορτή για τον εθελοντισμό, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία Σχινιά, μαζί με τους εκπαιδευτές και την ομάδα ιστιοπλοΐας των Special Olympics Hellas.

Ο κ. Κωσταντίνος Κοφινάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και στον εθελοντισμό, με στόχο να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση και να προάγουμε την ύψιστη αξία της προσφοράς. Με αφορμή την περιβαλλοντική μας δράση, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες με αθλητές των Special Olympics Hellas, οργανισμό τον οποίο στηρίζουμε από το 2011. Κάθε χρόνο υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στην υγεία, το περιβάλλον και τα παιδιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι για εμάς, η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση αλλά συνειδητή επιλογή, η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας