9 Ιουνίου 2023

H NΝ Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πε-ριβάλλοντος με εντυπωσιακά «πράσινα» απο-τελέσματα

Η NN Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εντυπωσιακά «πράσινα» αποτελέ-σματα, τα οποία προέρχονται από την καθημερινή λειτουργία της εταιρίας και τις πρακτικές των εργαζομένων και του Δικτύου Πωλήσεων της εταιρίας.

Οι πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΝΝ Ηellas με τίτλο «Ζήσε Υπεύθυνα» και πιο συγκεκριμένα στον πυλώνα Περιβάλλον, ο οποίος περιλαμβάνει ενέργειες βασισμένες στο τρίπτυχο «Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Εξοικονόμηση ενέργειας». Η επιτυχία των πρωτοβουλιών αυτών οφείλεται κυρίως στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Διοικητικών Εργαζομένων και των Ασφαλιστικών Συμβούλων στα Γραφεία Πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έμπρακτα «Ζουν Υπεύθυνα».

Η ΝΝ Ηellas κατά τη διάρκεια του 2014 (Ιανουάριος- Δεκέμβριος) συγκέντρωσε και ανακύκλωσε συνολικά 16 τόνους και 690 κιλά σε χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, περιορίζοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της. Πιο συγκεκριμένα με την παραπάνω ποσότητα η NN Hellas:
• Απέτρεψε την καταστροφή 279.000 δέντρων.
• Εξοικονόμησε 640.896.000 Lt νερού.
• Εξοικονόμησε 27.817 βαρέλια πετρελαίου.
• Εξοικονόμησε 150 kwh ηλεκτρικού ρεύματος ικανού να καλύπτει τις ανάγκες ενός σπιτιού για 70 μήνες.
• Απέκλεισε 6.536,92 kg διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
• Έσωσε 50.070 τόνους ξύλα που προορίζονται για την παραγωγή χαρτιού.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, η ΝΝ Hellas ανακύκλωσε:
• 830,1Kg λαμπτήρες χάρη στην αντικατάσταση αυτών με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.
• 790kg κλασέρ αρχειοθέτησης.
• 7.230kg χαρτί από καταστροφή εμπιστευτικών εγγράφων.
• 29Kg μπαταρίες.
ενώ εξοικονόμησε:
• 10.000lt πετρελαίου λόγω της χρήσης φυσικού αερίου.
• 25% από τη συνολική κατανάλωση ενέργειας σε Κεντρικά Γραφεία και Γραφεία Πωλήσεων.

Τον Απρίλιο του 2015 η ΝΝ άλλαξε την επωνυμία της από ING. Πιστή στην υπευθυνότητα που τη διακρίνει στη λειτουργία της εργάστηκε με συνέπεια για την αλλαγή της ονομασίας της, ώστε να μειώσει το πιθανό αρνητικό αποτύπωμά της στο περιβάλλον. Συνολικά, ανακυκλώθηκε ποσότητα ύψους 9 τόνων και 890 κιλών, η οποία περιλάμβανε εταιρικά υλικά με την προηγούμενη εμπορική ονομασία. Από την παραπάνω ποσότητα 80% αντιστοιχεί σε χαρτί, 10% σε αλουμίνιο και 10% σε πλαστικό. Τέλος, προς ανακύκλωση προωθήθηκαν όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές επιγραφές επωνυμίας στους χώρους των Κεντρικών Γραφείων και σε όλα τα Γραφεία Πωλήσεων, οι οποίες ανήλθαν σε 60 τεμάχια σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, σημαντική επιβράβευση των συνολικών προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε η βράβευση της NN Hellas στα Environmental Awards 2015. Η διάκριση ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της NN για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της εταιρίας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας