22 Μαρτίου 2023

To συνέδριο ψυχοθεραπείας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το 20ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (Ε.Α.Ρ. – European Association for Psychotherapy) θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου από 19 έως 21 Ιουνίου 2015. Την διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Ε.Α.Ρ.

 

To Συνέδριο, που για πρώτη φορά φιλοξενείται στη χώρα μας, υποστηρίζουν με την αιγίδα τους το Υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων και έχει πιστοποιηθεί με 17 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCMEUEMS, αναγνωρίσιμα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα του είναι «Θέματα Φύλου στην Ψυχοθεραπεία» και φέρνει στο προσκήνιο θέματα ζωτικά που προκύπτουν είτε στη διαπροσωπική είτε στην ομαδική ψυχοθεραπευτική εργασία  και που άπτονται της ταυτότητας του προσώπου  και της συνύπαρξής του ως ακέραια ύπαρξη στον κοινωνικό ιστό.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δοθεί βήμα και να αναδειχθούν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο στο πεδίο της έρευνας, αλλά και πιο πρακτικά και άμεσα, όπως οι διακρίσεις που υφίστανται τα πρόσωπα ανάλογα με το φύλο τους στα διάφορα περιβάλλοντα (π.χ. οικογενειακό, εργασιακό, κοινωνικό) όπως επίσης να διερευνηθεί και το εκάστοτε υφιστάμενο αξιακό καθεστώς (αρχές, ηθικοί κώδικες, στερεότυπα, κλπ)  που διέπει κάθε διαπροσωπική συνδιαλλαγή και που πιθανώς καλείται σήμερα πλέον να επαναπροσδιοριστεί. Η ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση των επιστημόνων & επαγγελματιών του χώρου υπήρξε μεγάλη όπως φαίνεται από την πληθώρα των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 450 επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα, Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Μεξικό, Αίγυπτο, Κύπρο, Ισραήλ.

Διαλέξεις θα δώσουν οι διακεκριμένοι ξένοι προσκεκλημένοι: Michele Bridgman, ψυχοθεραπεύτρια, ειδική σε θέματα διαταραχών φύλου, ο καθηγητής Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Union του Βελιγραδίου Kenneth Evans, o καθηγητής Αναλυτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Essex, Andrew Samuels και ο καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Regents του Λονδίνου Martin Milton. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης, Θεματικές Συνεδρίες και Βιωματικά Εργαστήρια. Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργεί παράλληλα Έκθεση Βιβλίου.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας