24 Σεπτεμβρίου 2023

Στη δικαιοσύνη γιατρός του ΕΣΥ για παράνομη συνταγογράφησηΝα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου γιατρός που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, εισηγείται ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ως επιμελητής Β΄ του ΕΣΥ, διορισμένος σε περιφερειακό ιατρείο στο Πλατύ Ημαθίας, ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται ότι εξέδιδε συνταγές για χορήγηση ακριβών φάρμακα σε ασφαλισμένους του Ιδρύματος, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις. Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Η υπόθεση αφορά το διάστημα 2007 έως 2009 και όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση επρόκειτο για φάρμακα, τα οποία κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ. Η δε αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 480.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εκτελούνταν οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χλμ. από το περιφερειακό ιατρείο όπου υπηρετούσε το επίμαχο διάστημα ο γιατρός.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τη φαρμακοποιό, η οποία φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας