24 Σεπτεμβρίου 2023

Σε τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία της ΚρήτηςΠροβλήματα στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων της Κρήτης δημιουργούν οι ελλείψεις στο προσωπικό, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου οι εργαζόμενοι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, με την διοίκηση να χρωστάει πάει από 8.000 ρεπό στο ήδη υπάρχον προσωπικό.

Παράλληλα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου με τα χρέη του να αγγίζουν 38, 5 εκ. ευρώ.

Συνολικά από τα νοσοκομεία του νησιού λείπουν 273 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 94 επιστήμονες, 1000 νοσηλευτές και 112 εργαζόμενοι λοιπόν προσωπικό.

Μεγάλες δυσκολίες στην λειτουργία του όμως φαίνεται ότι έχουν και τα Κέντρα Υγείας όπου σε περιπτώσεις λειτουργούν χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και διαδίκτυο.

Χθες συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας έχοντας ως μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης όσον αφορά τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας της περιοχής καθώς εδώ και χρόνια υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν άλυτα παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονται από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα εκτός από την Παθολογική και τη Γυναικολογική Κλινική, οι οποίες υπολειτουργούν το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό Τμήμα, αδυνατούν να λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ χωρίς εφημερίες έχει μείνει και το Παιδιατρικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ενώ παράλληλα αποφάσισε να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις άμεσα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας