29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός χειρουργεί άπορα παιδιά και στην ΕλλάδαΤο όνειρο ενός παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια είναι να ζήσει μια κανονική ζωή. Το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), έρχεται να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα τώρα και στην Ελλάδα, επεκτείνοντας την ανθρωπιστική δράση του και στη χώρα μας.
Το Coeurs pour Tous Hellas (CpTH), αποτελεί θυγατρικό φορέα του διεθνούς ιδρύματος που έχει δημιουργήσει εδώ και 17 χρόνια ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Γενεύης / HUG (Hopitaux Universitaires de Genève), με στόχο την αρωγή στα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια. Μέχρι σήμερα, ο ίδιος και η επιστημονική ομάδα του έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλο τον κόσμο.

KALANGOSoffice_0043

Στη χώρα μας, κάθε χρόνο γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το Coeurs pour Tous Hellas συστάθηκε για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση προσφοράς του διεθνούς ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία και στους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Σκοπός του CpTH, είναι να στηρίξει και να θεραπεύσει τα παιδιά με καρδιοπάθεια που ζουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους την δυνατότητα σε μια φυσιολογική ζωή, καθώς και να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός ήδη χειρουργεί στο νοσοκομείο «Μητέρα».

Το Coeurs pour Tous Hellas διευθύνει διοικητική επιτροπή ενώ παράλληλα στο ίδρυμα συμμετέχει, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, επιστημονικό συμβούλιο από παιδοκαρδιολόγους και παιδοκαρδιοχειρουργούς της χώρας. Η Διοικητική Επιτροπή του CpTH έχει ως επίτιμο πρόεδρο τον καθηγητή Αυξέντιο Καλανγκό, διευθυντή Καρδιοχειρουργικής Κλινικής HUG, πρόεδρο την δημοσιογράφο Άννα Γριμάνη και αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κωνσταντινίδη. Μέλη της Επιτροπής είναι οι: Αθανάσιος Φωκάς, Ακαδημαϊκός, καθηγητής- κάτοχος της έδρας Mη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Cambridge, Δημήτρης Θάνος, διευθυντής του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Τερέζα Αγγελάτου, πρέσβης της Ελλάδας στη Χάγη, Ιωάννης Ανδρέου, ακτινολόγος, Ανδρέας Πετρόπουλος, παιδοκαρδιολόγος, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, τ. πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (2005-2009) και πρόεδρος του Συμβουλίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σταυρούλα Μιχαλέα, φιλόλογος.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης,
στο κοινωνικό μήνυμα του CΟΕURS POUR TOUS HELLAS

Η έναρξη της δράσης του Coeurs pour Tous Hellas, γνωστοποιείται στο ελληνικό κοινό, εκτός των άλλων, και μέσω οπτικοακουστικού κοινωνικού μηνύματος που προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα και στο διαδίκτυο.
Η υλοποίηση του επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή μιας ομάδας ατόμων που συμμετείχαν εθελοντικά, με ιδιαίτερη επιθυμία να υποστηρίξουν το έργο του Coeurs pour Tous Hellas.
Στο μήνυμα, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, αναφέρεται στο έργο και τον σκοπό του ιδρύματος που ξεκινά τη δράση του τώρα και στην Ελλάδα.
Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Timeline Productions.
Συμμετέχουν παιδιά από την Ακαδημία μπάσκετ του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης, με την καθοδήγηση του προπονητή τους Θανάση Κωνσταντώνη. Τα γυρίσματα έγιναν σε σχολικό αθλητικό χώρο της Νέας Σμύρνης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας