24 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησε, στην Αθήνα, η τριήμερη Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης στον χώρο της Ιατρικής ΤεχνολογίαςΜε πλήθος ανώτατων στελεχών από την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, νομικούς συμβούλους και επαγγελματίες που εξειδικεύονται στους διεθνείς κανονισμούς Συμμόρφωσης, στελέχη πωλήσεων και Marketing, ξεκίνησε σήμερα 19 Μαΐου, στην Αθήνα, και θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου, η ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης της Βιομηχανίας Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Global MedTech Compliance Conference). Την Διάσκεψη, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Τετάρτη 20 Μαΐου, πραγματοποιεί η AdvaMed (ΗΠΑ) και η MedTech (Ευρώπη), με συνδιοργανωτή και οικοδεσπότη, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), ο οποίος στηρίζει τη δημιουργία ενός μοντέρνου και διαφανούς πλαισίου επιχειρηματικής πρακτικής και Συμμόρφωσης.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη ξεκίνησε μ’ ένα Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Σεμινάριο για τις εταιρείες παραγωγής και διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, σε συνδιοργάνωση του ΣΕΙΒ με την AdvaMed και την MedTech, και περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για τα στελέχη εταιρειών διάθεσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, Υπευθύνων πωλήσεων και Marketing. Η ατζέντα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις για την ισχύουσα νομοθεσία και τις πολιτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ επίσης περιλαμβάνει την παρουσίαση βέλτιστων νομικών πρακτικών και επισκόπηση των εθνικών και ευρωπαϊκών νομικών απαιτήσεων. Επίσης, περιλαμβάνει την παρουσίαση παραδειγμάτων συνεργασίας πολυεθνικών εταιρειών – κατασκευαστών και εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων Συμμόρφωσης, ενώ πραγματοποιείται και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις καλύτερες πρακτικές για τις σχέσεις με τους Επαγγελματίες Υγείας, τους Κυβερνητικούς Εταίρους και το ευρύ κοινό που αποτελεί τον τελικό αποδέκτη των προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Συμμόρφωσης είναι το πλέον έγκυρο forum του χώρου Ιατροτεχνολογικών και in vitro Διαγνωστικών προϊόντων και φέτος συζητούνται θέματα για την οικονομική στήριξη της Βιομηχανίας αναφορικά με τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, τη Διαφάνεια και τη διαχείριση των εταιρειών διανομής, τις αναδυόμενες τάσεις στην τήρηση των κανονισμών και τις τρέχουσες προκλήσεις στο πεδίο της Συμμόρφωσης, παγκοσμίως. Επίσης, θα επιχειρηθεί η σκιαγράφηση του ρόλου του Compliance Officer και θα αναζητηθούν απαντήσεις για το πώς η ταχύτατη εξέλιξη της Βιομηχανίας επηρεάζει την ορθή λειτουργία και τη συμμόρφωση μιας εταιρείας στους διεθνείς κανόνες.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας