24 Σεπτεμβρίου 2023

Τον σημαντικό ρόλο των πλαστικών χειρουργών στη ζωή της ασθενούς από καρκίνο του μαστού επισήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ σε ημερίδα στον “Ευαγγελισμό”.Τον σημαντικό ρόλο των χειρουργών Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στη ζωή της γυναίκας, που χτυπήθηκε από τον καρκίνο του μαστού, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με θέμα: Καρκίνος του μαστού – Αποκατάσταση, ζητώντας από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να φροντίζει, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, για συνεχή επιμόρφωση και μετεκπαίδευση των γιατρών πάνω στα νέα ιατρικά δεδομένα και στις τεχνολογίες που εξελίσσονται ραγδαία.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της ασθένειας, καθώς το σοβαρότερο πλήγμα για μια γυναίκα που υποβάλλεται σε μαστεκτομή είναι ο ακρωτηριασμός του συμβόλου της θηλυκότητάς της, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τις νέες γυναίκες στην ερωτική και κοινωνική τους ζωή και κατ’ επέκταση στην αυτοπεποίθησή τους, ενώ υπογράμμισε και τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της συνεργασίας της Ιατρικής Κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε μέσα από τα προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου να διαδοθεί το μήνυμα “ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει” πριν η ασθενής οδηγηθεί στον ακρωτηριασμό.

“Ο καρκίνος, αλλά και οι άλλες παθήσεις του μαστού χρήζουν έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από μια Ορθολογιστική Πολιτική Πρόληψης, μια πολιτική που θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις παροχές του συστήματος υγείας, με εθνικό σχεδιασμό, με κεντρικό έλεγχο και προγράμματα screening και ιατρικής παρακολούθησης. Πιστεύουμε ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι εφικτός. Πιστεύουμε ότι το Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να ξεκινά από τη Θεραπεία της Ασθένειας αλλά από την Πρόληψη και τη Διατήρηση της Υγείας του Πολίτη.

Πιστεύουμε σε μια Πολιτική Υγείας για Υγιείς Πολίτες, και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε καθημερινά”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας