24 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) στο Υπουργείο Υγείας με τον κ. Π.Κουρουμπλή , Υπουργό Υγείας και διάφορους ΦορείςΗ Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα. Βάσω Μαράκα παρευρέθη την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας , κ. Π.Κουρουμπλή, με θέμα την «Πολιτική του Φαρμάκου». Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος ΕΛΕΑΝΑ, ο Σύλλογος ΘΑΛΕΙΑ, οι Ρευματοπαθείς Κρήτης, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, η ΕΣΑμΕΑ, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ο Σύλλογος Παραπληγικών, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο Σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού, ο Σύλλογος Ψυχικής Υγείας, ο Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων Νεφρού, η Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και ο Σύλλογος Σπάνιων Παθήσεων.
Στα πλαίσια ανάπτυξης του θέματος η «Πολιτική του Φαρμάκου» ο Υπουργός πρότεινε ότι πρέπει να υπάρχει δημοκρατικός διάλογος για το θέμα της Υγείας , να βρεθούνε τρόποι να καθιερωθεί δημιουργώντας έναν χάρτη δικαιωμάτων και υγείας για τους ασθενείς. Η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι προτεραιότητα και για αυτόν τον λόγο έχουνε ξεκινήσει ήδη διάλογο με τη φαρμακευτική βιομηχανία έτσι ώστε η πρόσβαση των φαρμάκων να είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα πιο οργανωμένο και ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς διακρίσεις. Επιπλέον ζητήθηκε από τους φορείς που παρευρίσκονταν στην συνάντηση να τοποθετηθούν περιεκτικώς και να αναλύσουν το πώς θα αποκτήσουν ρόλο οι χρήστες των υπηρεσιών.
Η Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κα. Β.Μαράκα αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΠΟΑμΣΚΠ όπως την συμμετοχή των ΑμΣΚΠ στις φαρμακευτικές αγωγές και την μηδενική συμμετοχή τους στα φάρμακα ,τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το πλαφόν συνταγογράφησης, το ποσοστό συμμετοχής των ΑμΣΚΠ σε μαγνητικές τομογραφίες και παρακλινικές εξετάσεις, την αίτηση χορήγησης συνεδριών αποκατάστασης σε ΑμΣΚΠ. Τέλος, ζήτησε ανέφερε ότι η ΣΚΠ δεν είναι στον κατάλογο των σαραντατριών (43 )παθήσεων και ζήτησε την ένταξη της σε αυτήν την λίστα.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για μία εκ νέου συνάντηση, μετά την συνάντηση που θα είχε η αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ με τον ΕΟΠΥΥ, με όλους τους φορείς για την επανεξέταση και επίλυση των θεμάτων που κατατέθηκαν.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας