24 Σεπτεμβρίου 2023

Η αστυνομία συλλαμβάνει ασθενή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ΕλληνικούTην περασμένη Δευτέρα μετανάστης ασθενής  που μόλις είχε φύγει από το Μητροπολιτικό ιατρείο Ελληνικού συνελήφθη από την αστυνομία στο σταθμό του μετρό Ελληνικού.  Η μόνη παρανομία που είχε κάνει είναι ότι δεν είχε νομιμοποιητικά χαρτιά, αφού λόγω της έλλειψης όλων των ενσήμων που απαιτούνται δεν μπορούσε να ανανεώσει τα χαρτιά του.

Ο άνθρωπος αυτός ζήτησε την βοήθεια μας και του την προσφέραμε, όπως και κάνουμε σε κάθε πολίτη που την ζητάει.  Στην συνέχεια το κράτος τον συλλαμβάνει σχεδόν στην πόρτα μας και τον κρατάει έγκλειστο 4 μέρες μέσα στα κρατητήρια του Α.Τ. Ελληνικού, αφήνοντας την γυναίκα και τα δύο του παιδιά (ένα αγόρι 15 χρονών και ένα κορίτσι 8 ετών) μόνους στο σπίτι, να μην ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Θεωρούμε ότι θα ήταν περιττό, αλλά θα το κάνουμε, να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτο ένας ασθενής να συλλαμβάνεται λίγα  μέτρα μακριά από ένα ιατρείο από το οποίο μόλις είχε βγει.  Είναι επίσης απαράδεκτο να συλλαμβάνεται ένας άνθρωπος που είχε την ατυχία να λήξει η άδεια παραμονής του, πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος προστατεύει και στηρίζει μια ολόκληρη οικογένεια.

Ζητάμε ο Ζ.Ρ. να απελευθερωθεί άμεσα από τα κρατητήρια του Α.Τ. Ελληνικού και επίσης ζητάμε να μην ξανά επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό με ασθενείς που επισκέπτονται το ιατρείο μας.  Ας αναλογιστούμε όλοι μας το τι σημαίνει να φοβάται ένας άνθρωπος να επισκεφτεί ένα ιατρείο για να λύσει κάποιο πρόβλημα υγείας που έχει.  Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό και να αναθεωρήσει άμεσα την στάση της.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας