22 Μαρτίου 2023

Ο ΙΣΑ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία για τις αυθαίρετες μετακινήσεις επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλοντας την απαράδεκτη πρακτική των διοικητών των ΥΠΕ να μετακινούν αυθαίρετα επικουρικούς γιατρούς του ΠΕΔΥ, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους Διοικητές της 1ης και της 2ης ΥΠΕ, οι οποίοι αποφάσισαν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τη μετακίνηση επικουρικών ιατρών του ΠΕΔΥ για την κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών σε ΚΥ, χωρίς την προηγούμενη δική τους συναίνεση και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί καν ενημέρωσή τους.

Πρόκειται για μια απαξιωτική προς το ιατρικό σώμα υιοθετηθείσα πρακτική των Διοικητών των ΥΠΕ να αποφασίζουν μονομερώς και αιφνιδιαστικά τέτοιες μετακινήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη 2η ΥΠΕ δόθηκε εντολή μετακίνησης ιατρού από την ΜΥ Πειραιά στη Νάξο.

Πέρα από ηθικό το ζήτημα είναι και νομικό αφού μία τέτοια απόφαση παραβιάζει σαφώς τους όρους της σύμβασης των εν λόγω ιατρών, υπερβαίνοντας κατά πολύ την κατά εβδομάδα εργασία 35 ωρών.
Επιπλέον οι παραπάνω αποφάσεις είναι μη νόμιμες και καταχρηστικές αφού στη σύμβαση καθορίζεται σαφώς ο τόπος παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ενέργειες αυτές αποδυναμώνουν περαιτέρω από ιατρικό δυναμικό την ΠΦΥ αφού έχουμε ήδη παραιτήσεις υπηρετούντων ιατρών στο ΠΕΔΥ λόγω εντολής μετακίνησης.

Ο ΙΣΑ καλεί τους διοικητές των ΥΠΕ να ανακαλέσουν άμεσα κάθε απόφασή τους περί μετακίνησης ιατρών του ΠΕΔΥ, που έγινε χωρίς να έχει ζητηθεί ρητά η συναίνεση του ιατρού και να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών μόνο σε εθελοντική βάση.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας