24 Σεπτεμβρίου 2023

Δέσμευση Ξανθού για πληρωμή των εφημεριώνΤην άμεση αναμόρφωση των προϋπολογισμών και την όσο το δυνατό συντομότερη αποπληρωμή των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, για τις εφημερίες – υπερωρίες του 2015, προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενημερώνει ότι μετά τη νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ψηφίσθηκε από τη Βουλή, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων, των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός, η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί, ενώ ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους. Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Στόχος, όπως συμπληρώνει, είναι η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποίοι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, προφέρουν εξαιρετικής σημασίας έργο και στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας