30 Σεπτεμβρίου 2023

Η AbbVie Running Team έτρεξε για την Ομάδα Αιγαίου στον Ημιμαραθώνιο της ΑθήναςΗ ομάδα της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συνέχισε τους αγώνες της για τη φετινή χρονιά, συμμετέχοντας με πάνω από 40 δρομείς στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με σκοπό αυτή τη φορά την ενίσχυση των δράσεων της Ομάδας Αιγαίου.

Εργαζόμενοι της AbbVie και φίλοι, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, έτρεξαν την Κυριακή 3 Μαϊου με πολλά χαμόγελα και διάθεση για προσφορά στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5χλμ., καλύπτοντας συνολικά απόσταση 500 και πλέον χιλιομέτρων.

Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η AbbVie προσέφερε ένα χρηματικό ποσό προς την Ομάδα Αιγαίου, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας, σε αποκλειστικά εθελοντική βάση και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιατρικούς συλλόγους, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών του αρχιπελάγους.

Ο Γενικός Διευθυντής της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε: «Η AbbVie Running Team για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με οδηγό πάντα την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων μας, γράφει χιλιόμετρα στο “κοντέρ” της και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται στο DNA της εταιρείας μας. Με τις προσπάθειες όλων των δρομέων της ομάδας μας σε αυτόν τον αγώνα, επιλέξαμε να σταθούμε στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου, μιας οργάνωσης που προσφέρει κοινωνική αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που ζουν στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου».

Η Ομάδα Αιγαίου (www.omadaaigaiou.gr) τις επόμενες ημέρες θα σαλπάρει για την κορυφαία ετήσια εκδήλωσή της, τον 21ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που θα διαρκέσει 12 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του Διάπλου, η Ομάδα με 13 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε», με 102 εθελοντές θα επισκεφτεί 11 νησιά στα οποία θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Θα δωρισθεί, επίσης, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενο από έργα υποδομής.
O Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, κ. Απόστολος Μπιλίρης, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους όλων των εθελοντών της Ομάδας μας καθώς και των κατοίκων των νησιών μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie και όλους τους δρομείς της AbbVie Running Team για τη συνδρομή τους στο έργο μας και την υποστήριξη των νησιωτών μας. Η ενεργή συμμετοχή τους συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των κοινωφελών στόχων μας, ιδιαίτερα εν’ όψη ενός απαιτητικού Διάπλου, όπως ο φετινός.»

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας