24 Σεπτεμβρίου 2023

Επίθεση νομιμότητας στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ΆρταςΟ Ιατρικός Σύλλογος Άρτας αποφάσισε να τα βάλει με τους εθελοντές γιατρούς που βοηθάνε ανασφάλιστους πολίτες, αντί με αυτούς που έχουν εξαθλιώσει και έχουν οδηγήσει πάνω από 3 εκ. πολίτες με αδυναμία πρόσβασης σε ιατρό και φάρμακα λόγω ένδειας. Μάλιστα στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «δεν είναι γνωστό με ποια σχέση παρέχουν οι γιατροί τις υπηρεσίες τους, αν είναι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ή αν παρέχεται εθελοντική εργασία. Θα πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων».

Προφανώς ο συγκεκριμένος ιατρικός σύλλογος δεν μπήκε καν στον κόπο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κοινωνικό ιατρείο και να συνομιλήσει με τους εθελοντές εκεί, πριν προβεί στην ακραία κίνηση να καταγγείλει το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και να απειλήσει τους γιατρούς του με κυρώσεις. Αλλά μάλλον αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Ιατρικό σύλλογο Άρτας είναι να » προσεχθούν τα έννομα συμφέροντα των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου από αθέμιτο ανταγωνισμό τέτοιων πολυιατρείων«, με λίγα λόγια να αναγκάσουν εξαθλιωμένους ανασφάλιστους– αυτοί επισκέπτονται άλλωστε τα Κοινωνικά ιατρεία- να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και τίποτα παραπάνω.

Εμείς θα απαντήσουμε στο Ιατρικό Σύλλογο Άρτας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Πριν από καιρό είχε έρθει ένας Γερμανός δημοσιογράφος στο ιατρείο μας και ρώτησε τον εθελοντή γιατρό Γιώργο Βήχα:

«Σας κατηγορούν πως δεν έχετε άδεια λειτουργίας και πως είστε παράνομοι. Τι απαντάτε σε αυτό;»

για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος.

Γιώργος Βήχας: «πώς θα σας φαινόταν εάν μια αντιστασιακή οργάνωση στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής ζητούσε άδεια για να μπορέσει να αντισταθεί ή την κατηγορούσαν οι τότε αρχές πως αντιστέκεται παράνομα, χωρίς να έχει πάρει άδεια; »

Δημοσιογράφος: «Θα μου φαινόταν αστείο»

Γιώργος Βήχας: «Το ίδιο αστείο είναι να ζητάνε άδεια και από ένα κοινωνικό ιατρείο που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα και στις εγκληματικές πολιτικές των ντόπιων αλλά και των ξένων κέντρων εξουσίας. Είμαστε δομές έκτακτης ανάγκης, και όσο υπάρχει αυτή ανάγκη θα αντιστεκόμαστε και θα πολεμάμε! Την νόμιμη άδεια λειτουργίας μας την έχει δώσει η ίδια η κοινωνία!»

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας