30 Σεπτεμβρίου 2023

Μύθοι και πραγματικότητα για τη ρευματοπάθειαΟ Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Οι κλινικές μελέτες με απλά λόγια. Μύθοι και Πραγματικότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Συνεδριακή αίθουσα της Παγκρήτριας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) στο Ηράκλειο και ώρα 18.30.
Η έρευνα στις μέρες μας έχει κάνει τεράστια άλματα και νέες θεραπείες έχουν προστεθεί στην φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση των νοσημάτων μας. Για να φτάσουν όμως τα νέα αυτά φάρμακα στη διάθεση των ασθενών έχουν προηγηθεί πολύχρονες μελέτες και πολλές εκατοντάδες ασθενείς έχουν προσφερθεί εθελοντικά ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα φάρμακα από τα εργαστήρια να φτάσουν στον ασθενή.
Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει και να προσφέρει σημαντική πληροφόρηση αναφορικά με τις κλινικές μελέτες. Οι ομιλητές της ημερίδας καλούνται να δώσουν απαντήσεις μέσα από τις παρουσιάσεις τους σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στη διαδικασία των ερευνών, τη διασφάλιση του κανονιστικού πλαισίου, την ασφάλεια των ασθενών, τα προσωπικά τους δεδομένα, το ρόλο των ασθενών, των ερευνητών και των χορηγών κ.ά.
‘Τα φάρμακα που αναπτύσσονται στις κλινικές μελέτες υπόσχονται μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειάς τους. Ως εκ τούτου η συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες αλλά ακόμα και στο σχεδιασμό τους είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών’, δηλώνει η Πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Κουτσογιάννη.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας