29 Σεπτεμβρίου 2023

Τα ΑΜΕΑ αποκτούν πρόσβαση σε ακτές της ΠιερίαςΗ Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε να εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών 2015,  το έργο: «Εγκατάσταση Πρόσβασης ΑΜΕΑ “Seatrac”  σε παραλίες της Πιερίας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, στον Άξονα 3 «Ενίσχυση Κοινωνικής Μέριμνας – Υγείας κλπ», στο Μέτρο «Κοινωνικές Υποδομές».

 

Το έργο αφορά την κατασκευή τριών εγκαταστάσεων «Seatrac» διευκόλυνσης πρόσβασης στη θάλασσα από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευασθούν σε παραλίες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Πιερίας αντίστοιχα, οι οποίες θα είναι κατάλληλες σύμφωνα με τα απαιτούμενα των τεχνικών προδιαγραφών  των κατασκευών.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να υλοποιεί έργα, τα οποία καθιστούν την Πιερία  προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, Πιεριείς και μη. Με μεγάλη μας χαρά εντάξαμε το Seatrack για τα ΑΜΕΑ στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών. Ο κάθε πολίτης εκτός από υποχρεώσεις, έχει και δικαιώματα και τα ΑΜΕΑ έχουν κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου μας, χωρίς διακρίσεις. Η Πιερία είναι ένας τόπος για όλους χωρίς διάκριση».

 

Στο κοινωνικό πρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στην ευαισθησία που επιδεικνύει απέναντι σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Συμβούλος της Π.Ε. Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας Στέφανος Μπιτόπουλος. «Για άλλη μια φορά η Π.Ε.Πιερίας με επίκεντρο τον άνθρωπο, αποδεικνύει με το εν λόγω έργο το κοινωνικό της πρόσωπο, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρία, προσφέροντας σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας τις ίδιες δυνατότητες χωρίς διακρίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιτόπουλος.

 

Σκοπός του έργου είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία που θα χρησιμοποιούν τις παραλίες της ΠΕ Πιερίας, την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια. Το βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά μιας κατασκευής «SEATRAC» είναι ένας μηχανισμός αποτελούμενος από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Το έργο θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή αυτή είναι φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να αποσυναρμολογηθεί,  χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας καλεί τους τρεις δήμους που αποτελούν την Π.Ε. Πιερίας, να προτείνουν ποια είναι τα καταλληλότερα σημεία ανά δήμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του έργου, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωσή του.

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας