24 Σεπτεμβρίου 2023

Η κλινική Ρέα ψάχνει εθελοντές μυελού των οστώνΗ Κλινική ΡΕΑ και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης εθελοντών δοτών δειγμάτων μυελού των οστών, διοργάνωσαν εθελοντική δράση στις 25 και στις 26 Απριλίου στο Δήμο Τρικκαιών και στο Δήμο Καλαμπάκας. Η δράση αυτή διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα των Δήμων Καλαμπάκας και Τρικκαιών.
Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού.

DSD_7513
Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Αποστολακόπουλος Παναγιώτης, Βιοπαθολόγος και Διευθυντής των Κεντρικών Εργαστηρίων και του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Κλινικής ΡΕΑ, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότατα που κρύβει η θαρραλέα αυτή εθελοντική πράξη.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, μίλησε ο κος Γραφάκος Στέλιος, Παιδίατρος-Αιματολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», τονίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν για την εξεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια εξεύρεσης εθελοντών δοτών όπου και ο ίδιος έχει εγγραφεί ως εθελοντής δότης. Ο κος Ρέμος κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην κοινωνική αυτή δράση, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ό,τι μας έχει μείνει πια, στην κοινωνία που ζούμε, είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη και δεν πρέπει να το χάσουμε αυτό. Τίποτε δεν είναι σημαντικότερο από την ίδια τη ζωή».

IMG_0580
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης Κυριάκος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε για το έργο και την πρωτοβουλία της Κλινικής ΡΕΑ, σχετικά με την ενημέρωση του κοινού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος, εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαιών καθώς επίσης και εκπρόσωπος της περιφερείας Θεσσαλίας. Η Κλινική ΡΕΑ εκπροσωπήθηκε επίσης και από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σακκά Γρηγόρη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και γενικότερα αυτή τη σημαντική εθελοντική δράση.
Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης ειδικό κλιμάκιο της Κλινικής ΡΕΑ και του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας λάμβαναν δείγματα μυελού των οστών μέσω της απλής δειγματοληψίας σίελου δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές δότες
Την Κυριακή 26 Απριλίου, ο ειδικό κλιμάκιο της ΡΕΑ και του «όραμα Ελπίδας» βρέθηκε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων με σκοπό την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και συλλέχθηκαν περισσότερα από 200 δείγματα, που πλουτίζουν λίγο τη «φτωχή», για τα δεδομένα της χώρας μας, λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
Το Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Κλινικής ΡΕΑ εντείνει τις προσπάθειες για εξεύρεση εθελοντών και όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της προσπάθειας, κος Αποστολακόπουλος Παναγιώτης, «πρωτοβουλίες σαν και αυτή μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Όλοι λοιπόν μαζί θα πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια! Κλείνοντας παραθέτουμε το κεντρικό μήνυμα που ενέπνευσε πολλούς από εμάς και ελπίζουμε να εμπνεύσει και εσάς!»
Γίνε και εσύ δωρητής μυελού των οστών γιατί… «Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ‘ αυτόν τον κόσμο, όμως για κάποιον μπορείς να γίνεις ολόκληρος ο κόσμος».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας