24 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκρότηση νέου Δ.Σ. στην Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης ΕλλάδοςΜε εξαιρετική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση.
• Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΕΚΑΕ όπου παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο απολογισμός της Διοίκησης
• Εξελέγη νέο Δ.Σ. με διετή θητεία
Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ), συνήλθε την Κυριακή 26 Μαρτίου, με θέματα την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού της και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Το σώμα των μελών ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία τον Οικονομικό και Διοικητικό απολογισμό που παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Χρήστος Βιρβίλης και εξέλεξε το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για τη διετία 2015-2017.
Από τη διαδικασία προέκυψε η ακόλουθη σύνθεση του Δ.Σ.:
Πρόεδρος, κ. Χρήστος Βιρβίλης,
Αντιπρόεδρος Α’ (ημερήσιας νοσηλείας), κ. Ιωάννης Καψαλάκης,
Αντιπρόεδρος Β’ (κλειστής νοσηλείας), κ. Θεόδωρος Ταλάρης,
Γραμματέας, κ. Φώτης Παπαβασιλόπουλος,
Ταμίας, κ. Χρήστος Γεωργόπουλος,
Μέλος, κ. Περικλής Στοφόρος
Μέλος, κ. Κωνσταντίνος Γεωργηεφένδης
Αν. Μέλος, κ. Αντώνιος Υάκινθος

Οι παραπάνω εκπροσωπούν αντίστοιχα τα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΠΑΤΡΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ & ΕΥΕΞΙΑ.
Μετά τις αρχαιρεσίες, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΕΚΑΕ, κ. Χρήστος Βιρβίλης δήλωσε:
«Εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν. Προσωπικά θεωρώ μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη το γεγονός ότι αναλαμβάνω για δεύτερη φορά χρέη Προέδρου στην Ένωση. Προτεραιότητα του μοναδικού φορέα εκπροσώπησης των ΚΑΑ στην Ελλάδα που απαρτίζεται από 23 μέλη, αποτελεί η διευθέτηση βασικών ανοικτών ζητημάτων που αφορούν τα Κέντρα Αποκατάστασης και τη σχέση τους με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και η προάσπιση, μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση, της αξίας που έχει η Αποκατάσταση για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα».

Η ΕΚΑΕ
Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ελλάδα (ΚΑΑ). Τα είκοσι τρία (23) μέλη της ΕΚΑΕ συνιστούν ένα ευρύ δίκτυο, σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ΚΑΑ, με σημαντική συμβολή τόσο στην εθνική, όσο και στις τοπικές οικονομίες. Βασικός στόχος της ΕΚΑΕ είναι η προαγωγή της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στην Ελλάδα και η διαρκής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τα ΚΑΑ στην Ελλάδα
Καλύπτοντας το συντριπτικό ποσοστό των εθνικών αναγκών σε υπηρεσίες Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας συνεισφέρουν ουσιαστικά σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η ισότιμη επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας, η αποσυμφόρηση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η αποτροπή δαπανών νοσηλείας στο εξωτερικό και η συντήρηση 4.500 θέσεων εργασίας, αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της λειτουργίας τους.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας