29 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοίγει ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά ΠλάκαςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ στις 27 Μαΐου 2015, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) διοργανώνει το «Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ», ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη μετάδοση του μηνύματος: «Η ΣKΠ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΖΩΗ!».
Την «αυλαία» των εκδηλώσεων άνοιξε η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου παραβρέθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, μέλη του ΣΑμΣΚΠ, φίλοι, κ.α. με στόχο την ενημέρωση σχετικά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου στο πλαίσιο του «Μήνα Ευαισθητοποίησης» καθώς και τις εξελίξεις γύρω από τη ΣKΠ.

IMG_2270a
Την ενημερωτική ομιλία προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με ΣKΠ, Βάσω Μαράκα. Η κα Ελένη-Αντωνία Γρηγόρη, Μέλος Δ.Σ. ΣΑμΣKΠ και Αντιπρόσωπος των Νέων με ΣΚΠ στην EMSP (European Multiple Sclerosis Platform) υπενθύμισε τι είναι ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ (MS DAY) και επεσήμανε ότι η φέτος έχει θέμα ξανά την «Πρόσβαση» λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των άλλων ανέφερε η κα Γρηγόρη «Όταν λέμε πρόσβαση εννοούμε την ισότητα της πρόσβασης στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, πρόσβαση στη διάγνωση, στην θεραπεία και στην υποστήριξη, πρόσβαση σε κτήρια, μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους ψυχαγωγίας και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην άσκηση και στην εργασία. Ισότητα όμως δεν σημαίνει μόνο την πρόσβαση σε κτίρια, αλλά στα ίδια εργαλεία, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν τα άτομα που δεν έχουν ΣΚΠ».
Εν συνεχεία η κα Ελισάβετ Ανδρεάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Νοσοκομείο «Αιγινήτειο», πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Πώς αξιολογούν επαγγελματίες υγείας και ασθενείς τη σπουδαιότητα της ασφάλειας κατά την επιλογή της θεραπείας για την ΠΣ». Σύμφωνα με την κα Ανδρεάδου : «Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι ασθενείς με ΣΚΠ αποφασίζουν από κοινού με
Δελτίο Τύπου
Ανοίγει η «αυλαία» των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) στο πλαίσιο του «Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ».
τον θεράποντα ιατρό τους την κατάλληλη αγωγή για τη συνέχιση της θεραπείας τους». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή μικρού μήκους «Το τέλος των δεινοσαύρων» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος.
Η κα Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ, δήλωσε: «Κάθε χρόνο ο ΣΑμΣKΠ διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ. Έτσι και φέτος οργάνωσε το Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη ΣΚΠ με διάφορες εκδηλώσεις και happenings για την MS Day. Σκοπός όλων εκδηλώσεων και των προσπαθειών του Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση του κοινού και των φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι η αφορμή να βελτιωθεί η πρόσβαση που αποτελεί και φέτος το θέμα της MS Day».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας