3 Οκτωβρίου 2023

Βοηθήστε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί ακολουθώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλέςΗ αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, και η οποία γίνεται αυτόματα από τον ίδιο τον οργανισμό, ο οποίος αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού μέσω του λεμφικού συστήματος, του ιδρώτα, της διούρησης και της αφόδευσης.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και εμείς οι ίδιοι, βοηθώντας τον οργανισμό μας στη φυσική αυτή διαδικασία, και παρέχοντάς του τα συστατικά που χρειάζεται προκειμένου να ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης.

Φρούτα και λαχανικά

Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα στην αποτοξίνωση, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό μας να απομακρύνει τις τοξίνες.

Ψάρι

Το ψάρι αποτελεί μια άπαχη μορφή πρωτεΐνης, που υποκαθιστά την πρωτεΐνη ζωικών προϊόντων, όπως το κρέας και τα πουλερικών που έχουν αρκετές τοξίνες.

«Όχι» στις κονσέρβες

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε φαγητό από κονσέρβες, αλλά και καπνιστά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Νερό και αφεψήματα

Η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη, ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να διώξει τις περιττές τοξίνες.

Καφές

Ο καφές αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου και ενισχύει τους μηχανισμούς διούρησης και αποβολής των περιττών τοξινών. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή του με καθαρισμό του ήπατος από το λίπος. Αποφύγετε πάντως τους καφέδες με πολλή ζάχαρη και γάλα.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας