8 Ιουνίου 2023

Τράπεζα αίματος από ξενοδόχους της Μαγνησίας

Κοινωνικές δράσεις αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας η οποία δημιούργησε τράπεζα αίματος για τα μέλη της, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες και έκτακτα ζητήματα υγείας.

«Ηταν μια από τις πρώτες ιδέες που σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε ως Δ.Σ. της Ενωσης για τη συνδρομή των μελών μας, όταν και εφόσον υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου. Hδη έχουν δημιουργηθεί τρεις κατά τόπους, στην Αργαλαστή, τον Αλμυρό και την Πορταριά» όπως αναφέρει η Ελένη Καραΐσκου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Η προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί στην Πορταριά, ειδικότερα, υλοποιείται σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα που έχει αναπτύξει πολύ αξιόλογη κοινωνική δράση.

«Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων, εθελοντών, οι οποίοι έχουν ζητήσει κάτι αντίστοιχο και γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε» επισημαίνει η κ. Καραΐσκου.

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου επισκέπτεται διάφορα σημεία της περιοχής μας σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τα οποία φροντίζουν να ενημερώνουν προηγουμένως την τοπική κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. της ίδιας Ενωσης έχει δημιουργήσει με κάθε διακριτικότητα ταμείο αρωγής, με στόχο την προσφορά βοήθειας σε όποιον ξενοδόχο βρεθεί σε δυσχερή οικονομική θέση.

Παρά το γεγονός ότι μειώνονται τα έσοδα των επαγγελματιών, περισσεύει, εντούτοις, η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. «Επιβάλλεται σε δύσκολες εποχές, όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε, να είμαστε σε εγρήγορση και να συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας