24 Σεπτεμβρίου 2023

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η δέσμευση των αποθεματικών των Δημόσιων νοσοκομείωνO Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος στην δέσμευση των αποθεματικών των Δημόσιων νοσοκομείων και των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του ζητά να διευκρινίσει άμεσα, εάν τίθεται τέτοιο θέμα και να δεσμευτεί ότι δεν εντάσσονται τα Δημόσια νοσοκομεία, στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα, η λειτουργία των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.
Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αδειάσουν τα ταμεία των νοσοκομείων, γιατί αυτό θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία.
Τέλος διευκρινίζουμε ότι ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ειδικευόμενων και το δίκαιο αγώνα τους για την αποπληρωμή των εφημεριών τους χωρίς τις οποίες δυσχεραίνεται η επιβίωσή τους.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας