9 Ιουνίου 2023

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μας προστατεύει από τροφική δηλητηρίαση

Εδώ και αρκετά χρόνια ακόμα συνεχώς για τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας η κατανάλωση ξηρών καρπών. Τώρα, ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσαν ότι ένας αγαπημένος ξηρός καρπός μπορεί να προστατεύσει από παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν συχνά τροφικές δηλητηριάσεις.

Ο λόγος για το φυστίκι, το οποίο, όπως προέκυψε από σχετική μελέτη μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό μας από δηλητηριάσεις.
Συγκεκριμένα, το αλεύρι που παρασκευάζεται από τον ξηρό καρπό προωθεί την ανάπτυξη δύο ευεργετικών βακτηρίων στο γαστρεντερικό. Αυξάνοντας τα επίπεδα των καλών βακτηρίων στο γαστρεντερικό, το αλεύρι από φιστίκι φάνηκε να επιφέρει μείωση στα επίπεδα του επικίνδυνου εντεροαιμορραγικού κολοβακτηριδίου E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

1

Αυτό γίνεται επειδή τα καλά βακτήρια ανταγωνίζονται τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν εισβάλει στο σώμα, καταλαμβάνοντας χώρο στα τοιχώματα του γαστρεντερικού και με το να παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Debabrata Biswas, περίπου 50 γραμμάρια φιστίκια την ημέρα εξισορροπούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και συμβάλλουν στην προστασία από τροφιμογενείς ασθένειες που οφείλονται σε κοινούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας