29 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιές τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα;Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δυσκοιλιότητα και πολλά τρόφιμα μπορεί να επιδεινώσουν ή να δημιουργήσουν το πρόβλημα. Δείτε παρακάτω ποιες τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Γαλακτοκομικά. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά τυριά και χαμηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να επηρεάσει την πέψη και κατ επέκταση να αυξήσει τη δυσκοιλιότητα. Αν όμως προσθέσετε στη διατροφή σας σαλάτες και φρούτα, θα μειώσετε το πρόβλημα και θα βοηθήσετε στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας από μόνο του δεν είναι αιτία για δυσκοιλιότητα. Αν όμως, το καταναλώνετε συχνά και χωρίς να το συνδυάζετε με μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα και ότι το συνοδεύετε μια μεγάλη σαλάτα.

Κατεψυγμένα γεύματα. Μπορεί το κατεψυγμένο φαγητό να είναι βολικό και να εξοικονομεί χρόνο, όμως δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Τα κατεψυγμένα γεύματα είναι σχεδόν πάντα υψηλά σε λιπαρά και φτωχά σε φυτικές ίνες. Επίσης, για να διατηρηθούν μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι δημιουργεί κατακρατήσεις στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Σοκολάτα. Μια μέτρια πρόσληψη σοκολάτας έχει αποδειχθεί ότι είναι υγιής, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί επίσης, να ανεβάσει τη διάθεσή σας. Όμως, μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και τις κινήσεις του εντέρου.

Για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε 25 έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα για να κινείται σωστά το έντερο σας. Επίσης, να πίνετε άφθονο νερό, για να βοηθήσετε τη διαδικασία της πέψης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας