8 Ιουνίου 2023

Ο ΙΣΑ απαιτεί πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση αλλά και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πληρωμή των συμβεβλημένων ιατρών

Πληθαίνουν, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Είναι αληθές, και αυτό τα μέλη μας, που με αυταπάρνηση και στωικότητα στηρίζουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το βιώνουν, ότι εκκρεμεί η αποπληρωμή πολλών μηνών.

Με τον τρόπο αυτό ακόμα και ορθολογικά οργανωμένα ιατρεία και πολυϊατρεία δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η αιτία για όλα αυτά είναι αφενός ότι οι εισφορές κλάδου Υγείας δεν έρχονται από τα επί μέρους Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ,ΕΤΑΑ,ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,ΟΝ) και αφετέρου ότι η χρηματοδότηση από την Πολιτεία αργεί επικίνδυνα ενώ επιπλέον είναι και μειωμένη από 630 εκατ. ευρώ του 2014, στα 520 εκατ. ευρώ το 2015.

Στην Ελλάδα των τελευταίων ετών οι συμβεβλημένοι και πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ ιατροί, εργαστήρια και πολυϊατρεία, παρά την επιβολή σε βάρος τους δυσβάσταχτων φόρων και περικοπών αμφιβόλου συνταγματικότητας, συνέχισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τον Έλληνα πολίτη επιτελώντας το καθήκον τους πρωτίστως ως λειτουργοί της υγείας, αλλά και ως έντιμοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Η αβεβαιότητα, αλλά και η ορατή πλέον για πολλούς αδυναμία επιβίωσης είναι δεδομένα.
Απαιτούμε άμεση και ειλικρινή ενημέρωση για τους ιατρούς μέλη μας, αντισυμβαλλόμενους σας. Επιπλέον, εφόσον τα παραπάνω είναι πράγματι αληθή, ήρθε η ώρα να λάβετε συγκεκριμένες αποφάσεις-μέτρα.

Δεν μπορείτε να μετακυλύετε το βάρος των μνημονιακών δεσμεύσεων της πολιτείας ή των όποιων επιλογών σας, σε μία τάξη επιστημόνων. Δεν μπορείτε να ασκείτε κοινωνική πολιτική και πολιτική της υγείας σε βάρος των ιατρών ελευθέρων επαγγελματιών.

Ήρθε η ώρα να πάρτε τις αποφάσεις σας. Απαιτούμε για τα μέλη μας ισότιμη μεταχείριση και ενημέρωση με σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας