8 Ιουνίου 2023

Βραβείο Prix Galien για την επαναστατική λύση MIYABI της Siemens

Το κορυφαίο βραβείο Prix Galien απέσπασε η καινοτόμος λύση της Siemens “Combined Suite for Angio-CT or Angio-MR Integrated Diagnostic Imaging”, με την εμπορική ονομασία MIYABI, στην κατηγορία «Καλύτερο Διαγνωστικό Εργαλείο ή Μηχάνημα ή Βιοδείκτης ή Ιατροτεχνολογικό Προϊόν». Τα βραβεία Prix Galien, τα οποία διοργανώθηκαν φέτος για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της παγκόσμιας ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας, καθώς θεωρούνται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ. Σημειώνεται ότι η Siemens είχε συμμετάσχει και κατά την πρώτη διοργάνωση των Prix Galien στην Ελλάδα το 2013, στην ίδια κατηγορία.
Η λύση MΙΥΑΒΙ της Siemens συνδυάζει ένα αγγειογραφικό ακτινογραφικό σύστημα (ΑΧ) με ένα σύστημα υπολογιστικής τομογραφίας (CT) ή ένα σύστημα μαγνητικού συντονισμού (MR). Η συνδυαστική αυτή σουίτα ενσωματώνει τη διαγνωστική απεικόνιση με την παρεμβατική θεραπεία και ως εκ τούτου, δίνει τη δυνατότητα της «συγχώνευσης» των πλεονεκτημάτων και των δύο αυτών μεθόδων. Με αυτό τον τρόπο, η βραβευμένη λύση προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα διαγνωστικών και επεμβατικών δυνατοτήτων, καλύτερη αποδοτικότητα της εργασιακής ροής, καθώς και βελτίωση της περίθαλψης του ασθενούς.
Πιο συγκεκριμένα, η λύση MIYABI της Siemens παρέχει λεπτομερή απεικονιστική πληροφόρηση στο αγγειολογικό εργαστήριο -όποτε αυτό είναι αναγκαίο-, ώστε να λαμβάνονται έγκυρες πληροφορίες, υψηλής χρονικής ακρίβειας, ανεξάρτητα από τις δυνατότητες άπνοιας του ασθενούς. Ταυτόχρονα, το σύστημα διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες απεικόνισης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Έτσι, μπορεί – για παράδειγμα – να καλύψει πλήρως το ήπαρ και την αιμάτωση των αρτηριών με μόλις μία σάρωση.
Επίσης, προσφέρει υψηλή απεικόνιση μαλακών ιστών ασπρόμαυρης κλίμακας με ή χωρίς σκιαγραφικό. Ο καινοτόμος συνδυασμός ιατρικών μεθόδων και συστημάτων που αξιοποιεί η λύση MIYABI αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των ελάχιστα επεμβατικών παρεμβάσεων που απαιτούν ακριβή καθοδήγηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται η μεταφορά του ασθενούς από την μονάδα CT ή MR στο θάλαμο αγγειογραφίας ούτε η υποβολή του σε περίπλοκες διαδικασίες με βελόνες.
Το καινοτόμο σύστημα MIYABI συνδέει αγγειογραφικές και MRI τεχνολογίες αιχμής με τρόπο μοναδικό στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό ερευνητικό εργαλείο κάθε φορά που μια συνδυαστική πληροφορία αγγειογραφίας και MRI είναι κλινικά σημαντική.
Με αφορμή τη βράβευση της λύσης MIYABI, ο κ.Γεώργιος Παναγιωταράκος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Υγείας, Ελλάδος δήλωσε: «Αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και πολύ μεγάλη χαρά να βραβευόμαστε με το σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο Prix Galien. Η βράβευση αυτή αντανακλά την αφοσίωσή μας στην έρευνα και την καινοτομία. Αναπτύσσοντας κορυφαία συστήματα απεικόνισης και διάγνωσης και αξιοποιώντας την υψηλή τεχνολογία, στόχος της Siemens είναι να αποτελεί έναν πολύτιμο και αξιόπιστο συνεργάτη για κάθε γιατρό και λειτουργό της υγείας, καθώς και έναν καθοριστικό παράγοντα για τη φροντίδα και την ποιότητα ζωής των ασθενών».
Τα βραβεία Prix Galien αναδεικνύουν τα κορυφαία φαρμακευτικά επιτεύγματα στον κόσμο, καθώς και λύσεις που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για την βράβευση των κορυφαίων λύσεων και προϊόντων, ακολουθείται μια ιδιαίτερα ενδελεχής και αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. Φέτος, η διοργάνωση των Prix Galien πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας