30 Σεπτεμβρίου 2023

Νιγηρία: «Μυστηριώδης» ασθένεια σκοτώνει μέσα σε 24 ώρεςΜια «μυστηριώδης» ασθένεια στοίχισε τη ζωή 18 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νιγηρίας, όπως δήλωσε το Σάββατο Νιγηριανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι όσοι μολύνονται πεθαίνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα….

«Είκοσι τρία πρόσωπα έχουν μολυνθεί και έχουν καταγραφεί 18 θάνατοι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην πολιτεία Όντο, ο Ντάγιο Αντεγιάντζου.

Ένας εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Όντο, ο Καγιόντε Ακινμάντε, είπε ερωτηθείς σχετικά νωρίτερα από το Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η «μυστηριώδης ασθένεια» εμφανίστηκε στην αρχή της εβδομάδας στην πόλη Όντε-Ιρέλε.

Τα συμπτώματα αυτής της μυστηριώδους ασθένειας είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έδειξαν ότι πρόκειται για κάποια ιογενή ασθένεια, ή συγκεκριμένα για τον Έμπολα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Έμπολα, ένας ιός που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, έχει στοιχίσει τη ζωή 10.600 και πλέον ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) από τις αρχές του 2014, πάντως στη Νιγηρία τα θανατηφόρα κρούσματα ήταν συγκριτικά λίγα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτείας Όντο, ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του υπουργείου Υγείας της Νιγηρίας και άλλων υπηρεσιών μετέβησαν στην Όντε-Ιρέλε στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και να δοθούν απαντήσεις.

«Οι πρώτοι τέσσερις άνθρωποι που μολύνθηκαν από την μυστηριώδη ασθένεια από την Κυριακή ως τη Δευτέρα πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφότου εκδήλωσαν τα συμπτώματα», επισήμανε.

«Πέραν των καταγεγραμμένων θανάτων, δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιο νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών. Κανένας ασθενής δεν έχει εισαχθεί σε κάποιο νοσοκομείο και η ασθένεια δεν έχει εξαπλωθεί εκτός των ορίων της πόλης», είπε ο Ακινμάντε.

Στη Γενεύη, ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τα συμπτώματα που περιέγραψαν οι αρχές της Νιγηρίας και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει μέχρι στιγμής, καταμετρά «14 κρούσματα και 12 (ή 13) θανάτους».

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι δείγματα σωματικών υγρών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από την ασθένεια εστάλησαν το Σάββατο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λάγκος και βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακές αναλύσεις.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας