24 Μαρτίου 2023

Τραγικό: Ακόμα και με βαν πάνε στα Σκόπια για σφραγίσματα οι έλληνες

Ακόμη και με βανάκια που μισθώνουν ιδιωτικές εταιρείες, μεταβαίνουν στα Σκόπια για «οικονομικότερες» οδοντιατρικές υπηρεσίες Βολιώτες με ορισμένους από αυτούς να επιστρέφουν στους οδοντιάτρους που εμπιστεύονταν παλιότερα, σε ασφαλές καταφύγιο, για να τους επιδιορθώσουν αστοχίες των ιατρικών πράξεων, να αποκαταστήσουν βλάβες κ.α.

«Είναι λυπηρό να φεύγουν τα χρήματα από την πόλη μας και να ενισχύουν την οικονομία των Σκοπίων ή όποιων εταιρειών έχουν συσταθεί εκεί με την αιτιολογία του φθηνότερου τιμολογίου οδοντιατρικών πράξεων», τονίζει η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κατερίνα Κλάρα και σχολιάζει πως οδοντίατροι του Βόλου δέχονται επισκέψεις ασθενών που ζητούν τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προέκυψαν μετά από οδοντιατρικές επισκέψεις στα Σκόπια.

«Λειτουργούμε κι εμείς εδώ σε μια ελεύθερη αγορά. Είμαστε 238 οδοντίατροι και μπορεί όποιος επιθυμεί να επιλέξει τον οδοντίατρο που επιθυμεί, να ενημερωθεί για το κόστος υπηρεσιών και να κρίνει ανάλογα.

Εμείς, αναφέρει η κα Κλάρα, από εδώ αγοράζουμε υλικά για τα ιατρεία μας, την τοπική οικονομία στηρίζουμε για αγορές αναλώσιμων, στην τοπική αγορά απευθυνόμαστε για συνεργασίες με επαγγελματίες κ.α.

Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες, μεταβαίνουν στα Σκόπια για οδοντιατρικές εργασίες, αφήνουν εκεί τα χρήματά τους κι επιστρέφουν στο Βόλο, σε μια τοπική οικονομία που αναζητάει ανάσες αντί να αιμορραγεί. Είναι οι ίδιοι που μπορεί να έχουν επιχείρηση στο Βόλο και να δυσφορούν όταν μαθαίνουν ότι οι ντόπιοι καταναλωτές πηγαίνουν σε αγορές άλλων πόλεων για τα ψώνια τους.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών, απευθύνονται σε οδοντιάτρους του Βόλου, παλιούς γνώριμους, για κάποιες επιδιορθώσεις καθώς δεν τους συμφέρει οικονομικά να μεταβούν στα Σκόπια για αντιμετώπιση μιας αστοχίας ή κάποιοι προβληματικού υλικού. Μου έφυγε η γέφυρα, κοιτάξτε το σφράγισμα, με διάφορα ζητήματα δηλαδή προσφεύγουν, ας πούμε μετανοιωμένοι, μετά στους …ακριβούς οδοντιάτρους για να βρουν λύσεις.

Καταγράφεται δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις μια κατάσταση ότι δεν μπορεί να αναπτύξει ο ασθενής που μεταβαίνει στο εξωτερικό μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό, ενώ δεν υπάρχει και καμία συνέπεια όσον αφορά τη συντήρηση του αποτελέσματος».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας