8 Ιουνίου 2023

Στο χείλος του γκρεμού η Καρδιοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ουσιαστικά η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με το πλήγμα για την περιοχή να είναι τεράστιο, καθώς είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να εκτελεστούν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Ο λόγος που οδηγείται σε τέτοιο σημείο, μία από τις πιο νευραλγικές κλινικές του Νοσοκομείου, είναι η έλλειψη οξυγονωτών, δηλαδή των μηχανημάτων που υποστηρίζουν την εξωσωματική λειτουργία κατά τη διάρκεια της καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Η απουσία τους καθιστά αδύνατη την επέμβαση, πράγμα που συμβαίνει ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ματαιώνονται όλα τα τακτικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της συγκεκριμένης συσκευής ανέρχεται στα τριακόσια ευρώ. Λόγω, όμως, των οφειλών που έχει το νοσοκομείο στην εταιρία που έχει αναλάβει τις προμήθειες, εκείνη παύει να δίνει τα σχετικά υλικά. Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο υπάρχουν μόλις δύο οξυγονωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για επείγοντα περιστατικά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την καταβολή των οφειλών προς την προμηθεύτρια εταιρία, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα, και να διασφαλιστεί η λειτουργία της Κλινικής.

Πηγή: epiruspost.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας