30 Σεπτεμβρίου 2023

Υπέρταση & junk food: Τι προξενούμε στον οργανισμό μας ακόμα και με μικρή κατανάλωση πρόχειρου φαγητούΑν και είναι γνωστό ότι το πρόχειρο φαγητό επιβαρύνει το καρδιαγγειακό σύστημα, αρκετοί πιστεύουμε ότι μια… ατασθαλία μια στο τόσο δε θα έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

Ωστόσο, ερευνητές από τη Σιγκαπούρη υποστηρίζουν το αντίθετο, τονίζοντας ότι ακόμα και ένα πρόχειρο γεύμα τη βδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 6%, γεγονός που οφείλεται στο ότι τα πρόχειρα γεύματα μας φορτώνουν με πολλές θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι, τρεις παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην εμφάνιση υπέρτασης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα, ότι στην υπό μελέτη ομάδα, νέους ηλικίας 18 έως 40 ετών, τα ποσοστά προ-υπέρτασης (αυξημένη αρτηριακή πίεση λίγο πριν τα παγιωμένα όρια που λαμβάνει υπ’ όψιν ο γιατρός για να θεωρηθεί πως το άτομο έχει υπέρταση) ήταν σημαντικά, (περίπου 1 στους 3 συμμετέχοντες).

Σημειώνεται ωστόσο, ότι στο δείγμα που μελετήθηκε, ποσοστό 38% των συμμετεχόντων κατανάλωναν έως και 12 φορές την εβδομάδα πρόχειρο φαγητό.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας