30 Σεπτεμβρίου 2023

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί για όλους τους πολίτες το ύψιστο αγαθό της υγείαςΜε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί, η υγεία και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή περίθαλψη του κάθε πολίτη. Μέσα στην υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση που πλήττει βάναυσα τα χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οφείλουμε να διασφαλίσουμε για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, το ύψιστο αγαθό της υγείας.
Τα τελευταία χρόνια έχει μπει μια βόμβα στα θεμέλια του συστήματος υγείας και έχουν καταρρεύσει κεκτημένα δικαιώματα που συνιστούσαν την καρδιά του κοινωνικού κράτους.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η υγεία ξεκινά από την πρόληψη και όχι από τη θεραπεία της ασθένειας. Αποτελεί αξίωμα η αρχή της ισότιμης πρόσβασης κάθε πολίτη στις υπηρεσίες υγείας ,ανεξάρτητα από τον τόπο της κατοικίας του και την οικονομική του δυνατότητα.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
• η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας
• και η ισότιμη πρόσβαση όλων των φαινομενικά υγιών πολιτών στον προσυμπτωματικό έλεγχο που θα δώσει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, σε σχέση με τους παράγοντες κινδύνου
Υπάρχει ανάγκη για μια Εθνική Στρατηγική που θα εγκαθιδρύει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των αρρώστων – είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι – σε κάθε βαθμίδα περίθαλψης.
Ο ΙΣΑ θ αγωνιστεί για μια εθνική αναδιοργάνωση στην υγείας πάνω σε βάσεις σταθερές, στέρεες και ευρωπαϊκές μέσα από πολιτικές δίκαιες και αποτελεσματικές.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας