3 Οκτωβρίου 2023

Π. Κουρουμπλής σε αξιωματούχο του ΟΗΕ: Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείοΣυνάντηση με τον κ. Jan Jarab Περιφερειακό Εκπρόσωπο για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα καίριας σημασίας που έχουν σχέση με τα ΑΜΕΑ, τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και την ψυχική υγεία.

Ο κ. Jarab εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης και των ελλείψεων που παρατηρούνται λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και ιδιαίτερα για την πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να κλείσει ψυχιατρικά νοσοκομεία χωρίς να έχει εξασφαλίσει εναλλακτικές δομές. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο, τονίζοντας ταυτόχρονα πως οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η κάλυψη των αναγκών τους βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα αξίζει να επισημανθεί πως εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μία εκ νέου συνάντηση παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας ώστε να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας με το Υπουργείο για κρίσιμα ζητήματα που άπτονται του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας