24 Σεπτεμβρίου 2023

Εκβίαζαν απολυμένη νοσοκόμα για να της πάρουν πίσω την αποζημίωσηΣτην εξιχνίαση υπόθεσης εκβιασμού σε βάρος μιας 26χρονης νοσηλεύτριας προχώρησε η ΕΛΑΣ, σε μια υπόθεση την οποία αποκάλυψε το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο 40χρονες, εκ των οποίων η μία είναι νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής και η άλλη τραπεζική υπάλληλος, καθώς και μία 41 ετών λογίστρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η 26χρονη απολύθηκε από την κλινική, όπου εργαζόταν.

Παράλληλα με την κοινοποίηση της απόλυσής της, η λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό της επιχείρησης, φέρεται ότι απαίτησε εκβιαστικά από την 26χρονη την επιστροφή μέρους του ποσού που θα της κατατίθετο ως αποζημίωση και από οφειλές της μισθοδοσίας της. Μάλιστα, από τις 2.800 ευρώ που ήταν η αποζημίωση, της ζητούσαν να επιστρέψει τις 2.000.

Η λογίστρια κατηγορείται, επίσης, ότι χρησιμοποίησε απειλές σε βάρος της νοσηλεύτριας, ότι εάν δεν συναινούσε θα τη δυσφήμιζαν, κάτι που θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να βρει δουλειά.

Την επόμενη μέρα, η 26χρονη πήγε μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό της ενός μέρους των οφειλομένων, για να φαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.

Όταν η 26χρονη αντέδρασε στην απαίτησή τους να πάρουν πίσω το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσής της, η λογίστρια φέρεται να ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ’ εντολήν της, επενέβη στον τραπεζικό λογαριασμό της νοσηλεύτριας, αφαιρώντας τα χρήματα και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Σε έρευνα που έγινε στην ιδιωτική κλινική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ορισμένα εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλαστογραφημένα, ενώ σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας