24 Σεπτεμβρίου 2023

Διώξτε μακριά Αλτσχάιμερ & Πάρκινσον πίνοντας καθημερινά…Το ρόφημα που μπορεί να μας προστατέψει από Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον αποκάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθά τον εγκέφαλο να παραμείνει υγιής και λειτουργικός με την πάροδο των ετών, χάρη σε μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει.

Ο λόγος για το γάλα, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, τρία ποτήρια γάλα την ημέρα προστατεύουν τον εγκέφαλο από την εκφύλιση που παρατηρείται λόγω Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Η ευεργετική δράση του γάλακτος οφείλεται στη γλουταθειόνη, μια οργανική χημική ένωση με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στους ζωντανούς οργανισμούς. Η εν λόγω αντιοξειδωτική ουσία θεωρείται πως μπορεί να προστατεύσει από το οξειδωτικό στρες και τις επακόλουθες βλάβες που αυτό προκαλεί λόγω σύνθετων χημικών ουσιών που παράγονται κατά την εκτέλεση φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το οξειδωτικό στρες σχετίζεται με ευρύ φάσμα παθήσεων, μεταξύ των οποίων το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές κατέγραψαν τις διατροφικές συνήθειες 60 εθελοντών και στη συνέχεια μελέτησαν με τη βοήθεια εγκεφαλικής απεικόνισης τον εγκέφαλό τους ώστε να εξετάσουν τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν πιει πιο πρόσφατα γάλα φάνηκε να διαθέτουν αυξημένα επίπεδα της αντιοξειδωτικής ουσίας στον εγκέφαλό τους. Όσο περισσότερο γάλα κατανάλωναν οι συμμετέχοντες –με τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα να διαμορφώνεται στα τρία ποτήρια την ημέρα– τόσο υψηλότερα φάνηκε να είναι τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας