24 Σεπτεμβρίου 2023

Κουρουμπλής: Σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη νέας σύμβασης κλινικών – ΕΟΠΥΥΣυνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), στην οποία είχαν την ευκαιρία να του θέσουν τα μείζονα θέματα του κλάδου τους, όπως η εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, το πλαφόν ανά κλινική, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους κ.ά., χωρίς, ωστόσο, να λάβουν απαντήσεις, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.

Στο μόνο θέμα, στο οποίο, όπως φαίνεται, δόθηκε απάντηση, αφορούσε στη νέα παράταση των συμβάσεων μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΕΙΚ, κ. Γρηγόρη Σαραφιανό, ο κ. Κουρουμπλής, θα συσταθεί άμεσα Επιτροπή για τη σύνταξη νέας σύμβασης μεταξύ κλινικών και ΕΟΠΥΥ.

Ακόμα, ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε ότι θα συστήσει και άλλες επιτροπές, για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των κλινικών και για τον αλγόριθμο κατανομής του προϋπολογισμού ανά κλινική από τον ΕΟΠΥΥ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας