3 Οκτωβρίου 2023

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής σε ασθενή με κολοστομία και προηγηθείσα κοιλιοπερινεική εκτομή του ορθούΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την ομάδα του Δρ. Νικόλαου Παρδαλίδη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ρομποτική επέμβαση ριζικής προστατεκτομής σε ασθενή με κολοστομία και προηγηθείσα κοιλιοπερινεική εκτομή του ορθού.

Η υψηλού βαθμού δυσκολίας επέμβαση ριζικής προστατεκτομής, που οφειλόταν στο βεβαρημένο ιστορικό του ασθενούς, διήρκεσε 3 ώρες, ενώ ο ασθενής ανένηψε πλήρως την ίδια ημέρα και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη ημέρα.

«Η ρομποτική χειρουργική που αποτελεί μέθοδο εκλογής στην αντιμετώπιση του εντοπισμένου καρκίνου του προστάτη είναι πλέον δυνατό να εφαρμοστεί σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, επιτρέποντας στον ασθενή να εξέλθει από το νοσοκομείο άμεσα», δήλωσε σχετικά ο Δρ Νικόλαος Παρδαλίδης, Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος της ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα του Δρ. Νικόλαου Παρδαλίδη πριν από σχεδόν 10 χρόνια όταν ήρθε στη χώρα το 1ο Ρομποτικό σύστημα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας