24 Σεπτεμβρίου 2023

Τι δηλώνει για τον οργανισμό μας, αυτό που… «τραβάει» η όρεξή μας;Η έντονη επιθυμία να φάμε κάτι συγκεκριμένο, είτε πρόκειται για αλμυρό, είτε για κάτι γλυκό, μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από κάποια βασικά μέταλλα που του λείπουν.

Έτσι, κατά περίπτωση και ανάλογα με το τι «τραβάει» η όρεξή μας, μπορούμε να μεταφράσουμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας για το τι χρειάζεται.

Δείτε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση:

Επιθυμία για σοκολάτα: Έλλειψη μαγνησίου

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων (περίπου το 80%) έχει ανεπάρκεια μαγνησίου και δεν το γνωρίζει. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πάνω από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με την χαλάρωση.

Ως εκ τούτου, άγχος, η ευερεθιστότητα, η αϋπνία και η υψηλή πίεση του αίματος είναι τα κύρια συμπτώματα που υποδηλώνουν την ανεπάρκεια του.

Οι μικρές ποσότητες μαγνησίου στην σοκολάτα χαλαρώνουν τον οργανισμό. Επιλέξτε, επίσης, σκούρα φυλλώδη λαχανικά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, ψάρια και φασόλια, ως εναλλακτικές και πιο υγιεινές πηγές μαγνησίου.

Επιθυμία για κάτι γλυκό: Έλλειψη σε χρώμιο, άνθρακα, φώσφορο, θείο και τρυπτοφάνη

Η έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό συνδέεται με πέντε διαφορετικές πιθανές ελλείψεις σε μέταλλα: χρώμιο (ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα), άνθρακα (ένα από τα συστατικά που αποτελούν τη ζάχαρη), φώσφορο (διεγείρει την παραγωγή ενέργειας), θείο (απομακρύνει τις τοξίνες) και τρυπτοφάνη (ρυθμίζει το επίπεδο της σεροτονίνης).

Επιθυμία για επεξεργασμένους υδατάνθρακες: Έλλειψη αζώτου

Η επιθυμία για επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, δείχνουν έλλειψη αζώτου. Οι περισσότερες τροφές περιέχουν άζωτο, είτε σε οργανική, είτε σε μη-οργανική μορφή, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η πλουσιότερη πηγή αζώτου.

Επιθυμία για λιπαρές τροφές: Έλλειψη ασβεστίου

Σε αυτή την περίπτωση το σώμα σας είναι πιθανό να στερείται ασβέστιο. Επιλέξτε το φρέσκο γάλα, το τυρί και το μπρόκολο και συμπεριλάβετέ τα στην καθημερινή σας διατροφή.

Επιθυμία για πάγο: Έλλειψη σιδήρου

Επιλέξτε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρέας που είναι από τις πιο πλούσιες πηγές σιδήρου.

Επιθυμία για κάτι αλμυρό: Έλλειψη χλωριούχου νατρίου ή πυριτίου

Προσθέστε περισσότερα ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στην διατροφή σας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας