3 Οκτωβρίου 2023

Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης από το σύλλογο νέων γιατρώνΟ Σύλλογος Νέων Ιατρών παρουσιάζει την εκδήλωση: «Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης» την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 20:00 στον Τεχνοχώρο Cartel
Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Βοτανικός (Στάση Μετρό Ελαιώνας) με
Είσοδο ελεύθερη.

Η ξεχωριστή θεατρική παράσταση, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στις 19 Φεβρουαρίου και στις 19 Μαρτίου από το Σύλλογο Νέων Ιατρών, με σκοπό την εξοικείωση, κατανόηση και αναγνώριση των διαταραχών της προσωπικότητας με εργαλεία την τέχνη του θεάτρου και του διαλόγου, επαναλαμβάνεται για δυο ακόμα φορές λόγω έντονου ενδιαφέροντος και απαίτησης από το κοινό.

Οι διαταραχές προσωπικότητας είναι ένα σύνολο μη λειτουργικών χαρακτηριστικών που οδηγούν το άτομο να έχει άκαμπτα πρότυπα σκέψης, αντίληψης και συσχέτισης μεταξύ του περιβάλλοντος και του εαυτού του, το οποίο εκδηλώνεται σ’ ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών και προσωπικών τρόπων έκφρασης, όπως στην εργασία και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αποτελεί ένα δύσκολο τομέα της ψυχιατρικής τόσο για την κατανόηση όσο και για την αναγνώρισή του. Η αναγνώριση αυτών των χαρακτηριστικών είναι σημαντική και για τον ιατρικό κόσμο αλλά και για το ευρύ κοινό.

Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών ως φορέας επικοινωνίας και με στόχο την ευκολότερη κατανόηση του ζητήματος παρουσιάζει την εκδήλωση «Διαταραχές προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης», η οποία σηματοδοτεί την έναρξη περιοδικών συναντήσεων του Συλλόγου για το 2015.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας