8 Ιουνίου 2023

Το υπερσύγχρονο ΚΑΑ “ΘΗΣΕΥΣ” του Ομίλου Euromedica ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του

Το υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης “ΘΗΣΕΥΣ”, που προήλθε από τη σύμπραξη του Ομίλου Euromedica με διακεκριμένους γιατρούς-μετόχους, βρίσκεται επί των οδών Συγγρού και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, αποτελώντας το μοναδικό ΚΑΑ τέτοιου μεγέθους μέσα στην Αθήνα.
Το ΚΑΑ “ΘΗΣΕΥΣ” βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το Β’ εξάμηνο του 2015. Με το νέο ΚΑΑ, ο Όμιλος επεκτείνει το δίκτυο του στην Αττική, ενισχύοντας, παράλληλα, την ήδη ηγετική του παρουσία στο χώρο της αποθεραπείας και της αποκατάστασης στην Ελλάδα.
Το νέο κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς με παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, καθώς και σε ασθενείς με διαταραχές λόγου που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μέσα και μεθόδους της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να νοσηλεύονται άτομα που πάσχουν:
• από κινητικές αναπηρίες
• από παθήσεις όπως τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία κλπ.
• από κακώσεις τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αθλητικά ή εργατικά ατυχήματα
• από κακώσεις του νωτιαίου μυελού – σπονδυλικής στήλης
• κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
• ασθενείς μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
• ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε καρδιοχειρουργικές ή ορθοπεδικές επεμβάσεις
Το ΚΑΑ “ΘΗΣΕΥΣ” προβλέπεται να λειτουργεί και ως Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ασθενείς που θα επισκέπτονται τους χώρους θεραπείας προκειμένου να ολοκληρώσουν μια σειρά θεραπευτικών συνεδρίων σύμφωνα με την αγωγή που ακολουθούν. Στο πλαίσιο αυτό, στη διάθεση όλων των ασθενών κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας θα βρίσκονται οι παρακάτω χώροι:
• Γυμναστήριο
• Ατομική κινησιοθεραπεία
• Εργοθεραπεία – λογοθεραπεία
• Θεραπευτική πισίνα
• Υγρός διάδρομος βάδισης
• Δινόλουτρα
• Χώρος Ατομικής Θεραπείας
“Για τη Euromedica η αποκατάσταση και η αποθεραπεία, αποτελεί εδώ και χρόνια στρατηγική απόφαση και επένδυση σε ένα κλάδο με μεγάλες προοπτικές, αλλά συγχρόνως και ένα κλάδο με σημαντική κοινωνική διάσταση, καθώς μέσω της δουλειάς μας δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να έχουν ποιότητα ζωής, να επιστρέψουν στην κανονική καθημερινότητά τους ή να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας.”, δήλωσε ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Euromedica, “Έχουμε ήδη 5 Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και θεωρούμε ότι ο “Θησέας” είναι η φυσική συνέχεια για εμάς, δεδομένης τόσο της εμπειρίας και της εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει, αλλά και των μεγάλων αναγκών του κλάδου στην Ελλάδα. Θέλουμε ο “Θησέας” να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση, γι’ αυτό φροντίσαμε πέρα από τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, να έχουμε και ένα κτήριο που θα ξεχωρίζει χάρη στην αισθητική του, αλλά και το ποιοτικό περιβάλλον που θα προσφέρει σε ασθενείς και εργαζόμενους”.
Το κτήριο, συνολικής κεκαλυμμένης επιφάνειας 7.000 τ.μ. θα στεγάζει στους 5 ορόφους του τις μονάδες νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 60 κλινών που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς της Κλειστής Νοσηλείας.
Ξεχωριστό και πρωτοπόρο και σε επίπεδο αρχιτεκτονικής είναι το ΚΑΑ “ΘΗΣΕΥΣ”, καθώς έχει χαρακτηριστικές όψεις από κατακόρυφες γυάλινες χρωματιστές περσίδες, οι οποίες έχουν τόσο χρηστική αξία, προστατεύοντας το κτήριο από εξωτερικούς παράγοντες, όσο και αισθητική αξία, δίνοντας στο χώρο προσιτό και ευχάριστο χαρακτήρα. Συγχρόνως, το κτήριο, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα για τον σχεδιασμό ιατρικών μονάδων, περιλαμβάνει μεγάλες περιοχές πρασίνου, οι οποίες λειτουργούν και θεραπευτικά, και αποτελεί μία καινοτόμο ιατρική μονάδα για τα ελληνικά δεδομένα που διαφοροποιείται από τα κοινά νοσοκομειακά ιδρύματα. Το κέντρο “ΘΥΣΕΥΣ”, από κάθε άποψη, συνιστά ένα νέο σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας