24 Σεπτεμβρίου 2023

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κέντρο Αλληλεγγύης της ΑθήναςΤο πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του SolidarityNow κ. Στέλιο Ζαββό, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, την Ingrid Schulerud, Πρέσβειρα του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας και Εκπρόσωπο των ΕΕΑ Norway Grants, και τον κ. Jordi Vaquer, Διευθυντή του Open Society Foundations για την Ευρώπη.

Athens Solidarity Centre_3
Πρωταρχικός στόχος του SolidarityNow, μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Αλληλεγγύης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είναι να υποστηρίξει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη λόγω της κρίσης, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που μπορούν να έχουν ένα ευρύ και θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και την ελληνική κοινωνία. Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας αποτελεί μια πρωτοβουλία του δικτύου Open Society Foundations και του SolidarityNow, πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη που προέρχεται από τις χώρες της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λίχτενσταϊν και λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Αλληλεγγύης, το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας προσφέρει έναν ανοιχτό χώρο σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διευκολύνοντας συνεργατικές λύσεις σε επίπεδο κοινοτήτων για επείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Κέντρο εστιάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται, και υποστηρίζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ιθαγένειας, εθνικής καταγωγής, θρησκείας και κοινωνικής θέσης.
Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται με τέσσερις ΜΚΟ: PRAKSIS, ΑΡΣΙΣ, Μαζί για το Παιδί & το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρέχοντας βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες πολιτών που περιλαμβάνουν παιδιά και εφήβους, ηλικιωμένους, αρρώστους, μετανάστες και αιτούντες άσυλο.
Οι χώροι του Κέντρου έχουν πλήρως ανακαινιστεί και αποκατασταθεί με δωρεά του Open Society Foundations
Παράλληλα με τα Κέντρα Αλληλεγγύης, το SolidarityNow επιχορηγεί οργανώσεις και προγράμματα, τα οποία κινούνται κυρίως στους άξονες των υπηρεσιών άμεσης ανακούφισης ευάλωτων πληθυσμών, της ενίσχυσης της απασχολησιμότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Το SolidarityNow βρίσκεται σε τακτική επαφή και διαβούλευση με ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακά τμήματα, άτυπα δίκτυα, ιδιώτες και διεθνείς οργανισμούς (Ηνωμένα Έθνη, πρεσβείες κλπ.). Το SolidarityNow χρηματοδοτεί προγράμματα περίπου 50 μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SolidarityNow κ. Στέλιος Ζαββός με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε:
«Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, το SolidarityNow δημιούργησε Κέντρα Αλληλεγγύης με σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων Ελλήνων και μεταναστών. Έμπνευσή μας είναι η βασική αρχή της Αλληλεγγύης των Λαών. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός SolidarityNow ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια από το δίκτυο Open Society Foundations με σκοπό να ενώσει τη φωνή αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Αλληλεγγύη από την Ευρώπη προς τη χώρα μας αλλά και από εμάς προς τους συνανθρώπους. Αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που υποφέρουν από ανυπαρξία πόρων, από έλλειψη πολιτικών δικαιωμάτων και από κοινωνικούς, οικονομικούς, ιατρικούς, φυλετικούς και άλλους αποκλεισμούς».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας